Fläckig i Kina: den Sjätte Generationen av Nissan Cedric V-30 SGL

0
174

En oerhört vacker Nissan Cedric V-30 SGL, Fläckig i Kina på en väg i den nordöstra delen av huvudstaden. Den gamla ‘San var en nära-perfekt form, älskade och väl omhändertagna. Färgen var smidig och krom var blank, inga allvarliga skador och i stort sett original.

6: e generationens Y30 Nissan Cedric sedan gjordes från 1983 till 1987, var det som heter Nissan 300C på vissa exportmarknader.

Den Cedric V-30 SGL var som drivs av en 3,0-VG30E V6-motor, bra för 146hp och 234nm, kopplad till en 5-växlad manuell-eller 4-växlad automat med överväxel. Toppfart påstods vara 190 kilometer per timme. VG-serien var Nissans första massproducerade V6, produktion av VG-baserade motorer skulle fortsätta hela vägen fram till 2004.

Den glänsande bucklan på varje sida av motorhuven är externa indikator skvallra-berättelser, små varnings-och indikeringslampor som lyser upp när föraren använder sin indikatorn, se denna lysande förklaring. Japanska biltillverkarna, bland annat Toyota och Honda, som används skvallra-tales fram till början av 1990-talet på deras lyxiga sedaner. De är gröna på detta Cedric, en ovanlig färg.

Inredningen var i en fin form. Den bruna färgen är original. Sätesklädseln, golvmattor, och radio finns inte. Ratten är en sann 1980-talet jätte! Manuell i rutan.

Fler Kinesiska sätesklädsel i ryggen. Fyrkantiga bil gör en hel del ben och huvud rummet. Dagens sedaner fick titta sportig, stora och små, och som ett resultat de är alla trånga inuti. Den första tillverkaren som ger tillbaka den stora sedanmodell med stora fönster och stora utrymme kommer att tjäna skeppslaster!

Den Cedric badge och Cedric logotyp på C-stolpen.

Registreringsskyltar är svart. Svarta tallrikar var utfärdas till utländska företag som ägs av från 1980-talet till början av 00-talet. Dessa företag skulle kunna köpa en bil lokalt, och de var tillåtna att importera sina egna bilar.

I gamla dagar svart-klädd bilar hade vissa privilegier jämförbara med diplomatiska bilar, ingen polis skulle våga stoppa dem och de kunde i princip park var de ville utan att riskera böter. Idag, en svart-klädd bil räknas precis som alla andra. Regeringen inte utfärdar nya svarta tallrikar längre men de som man kan hålla i den tills evigheten.

Den sjätte generationen Cedric var inte officiellt säljs i Kina så just denna bil var sannolikt ett företag-import. Vi vet också att den Kinesiska regeringen importerade ett par tusen Nissan Cedric bilar på 1980-talet för officiell användning av statliga myndigheter, inklusive några vita för de väpnade styrkorna.

En briljant blank kromlist runt hela bakre ljus enhet, och annan remsa genom mitten. Ventilation precis runt hörnet.

Vad en bra bil i en stor stad. Kan hon strövar omkring på vägarna i huvudstaden för evigt! Obs obs bakom vindruta, som erbjuder biluthyrning med ett telefonnummer. Jag ringde men ingen plockade upp. Jag kommer att försöka igen och se om jag kan ordna en resa…