Spottet i Kina: Sjette Generation af Nissan Cedric V-30 SGL

0
156

En meget smuk Nissan Cedric V-30 SGL, Spottet i Kina på en vej i den nordøstlige del af hovedstaden. Den gamle ” San var i en nær-perfekt form, elsket og godt taget pleje af. Malingen var glat og chrome var skinnende, ingen alvorlige skader og stort set original.

6th generation Y30 Nissan Cedric sedan blev foretaget fra 1983 til 1987, blev det kaldt Nissan 300C på visse eksportmarkeder.

Den Cedric V-30 SGL blev drevet af en 3,0 VG30E V6 motor, god til 146hp og 234nm, parret med en 5-trins manuel eller en 4-trins automatgear med overdrive. Top hastighed var hævdede at være 190 kilometer i timen. VG-serien var Nissan ‘ s første masse-producerede V6, produktion af VG-baserede motorer vil fortsætte hele vejen frem til 2004.

Den skinnende bule på hver side af motorhjelmen er ekstern indikator sladre-historier, små advarselslamper, som lyser op, når føreren er ved hjælp af hans indikator, se denne fantastiske forklaring. Japanske bilproducenter, herunder Toyota og Honda, der anvendes sladre-tales indtil begyndelsen af 1990’erne på deres luksus sedan. De er grønne på denne Cedric, en usædvanlig farve.

Interiøret er i en fin form. Den brune farve ordning er original. Sædebetrækkene, gulvmåtter, og radio er ikke. Rattet er en sand 1980 er kæmpe! Manual ” – feltet.

Flere Kinesiske sædebetræk i ryggen. Firkantet bil gør en masse ben og hoved rummet. I dag er sedans nødt til at se sporty, selv de store, og som et resultat de er alle trangt inde. Den første producent, der bringer tilbage den stor sedan med store vinduer og stor plads vil tjene skibsladninger!

Den Cedric badge og Cedric logo på C-søjle.

De nummerplader er sort. Sorte plader blev udstedt til udenlandsk ejede selskaber fra 1980’erne til begyndelsen af 00’erne. Disse virksomheder kunne købe en bil lokalt, og de fik lov til at importere deres egne biler.

I gamle dage sort / forgyldt biler havde nogle privilegier, svarende til diplomatiske biler; ingen politibetjent ville turde at stoppe dem og de kunne dybest set park, hvor de ville, uden at være bange for en bøde. I dag, en sort-forgyldt bil tælles ligesom alle de andre. Regeringen gør ikke udstede nye sorte plader mere, men dem, der har en, kan holde det, indtil evigheden.

Den sjette generation Cedric var ikke officielt solgt i Kina, så denne bil var sandsynligvis en virksomhed-import. Vi ved også, at den Kinesiske regering indførte for et par tusinde Nissan Cedric biler i 1980’erne til officielt brug af offentlige myndigheder, herunder nogle hvide dem, for de væbnede styrker.

En glimrende skinnende krom stribe rundt i hele baglygten enhed, og en anden strip gennem midten. Lufthuller lige rundt om hjørnet.

Hvad en stor bil i en stor by. Kan hun strejfer rundt på vejene i hovedstaden for evigt! Bemærk venligst bag forruden, der tilbyder bil til leje med et telefonnummer. Jeg kaldte, men ingen samlet op. Jeg vil prøve igen og se om jeg kan arrangere en tur…