Hur att Ange en startpunkt för YouTube-Videor

0
444

Har du någonsin velat dela en YouTube-video med någon, men hade önskat att det inte måste börja från början? Till exempel, om du vill att någon ska se något som händer 6 minuter och 23 sekunder in i videon, du har antingen att låta dem titta på det från början, eller tala om för dem att de måste hoppa över till den punkten.

I stället kan du göra själv ser cool och tech-savvy genom att skicka dem en länk till en video som börjar precis där du vill ha den. I denna artikel kommer jag att tala om tre fall där du vill ange en startpunkt för en YouTube-video: när du skickar en länk till någon, när du bädda in ett YouTube-video på en webbsida och när du postar en kommentar på en YouTube-video.

Dela YouTube-Länkar

Om du tittar på en video på YouTube, du kan alltid bara kopiera URL-adressen i adressfältet och klistra in i ett e-postmeddelande eller ett sms. Om du vill ange en tid där videon ska börja, det är super lätt, eftersom YouTube har redan en möjlighet för detta.

Klicka på den lilla dela-ikonen nedan Prenumerera på knappen och en liten del kommer att expandera nedan. På fliken Dela bör redan vara markerad och du kommer att se shortlink till YouTube-video. Nedan, du kommer att se en liten kryssruta som kallas Börja på, som du kan redigera. Skriv in utgångspunkten i följande format: hh:mm:ss.

Så om en video är 1 timme och 32 minuter lång, kan du skriva i 1:14:30 för att ha video börja 1 timme 14 minuter och 30 sekunder. Länken kommer att förändras och du kommer att se en parameter läggas till i slutet av URL: en ?t=1h14m30s.

“https://youtu.be/lwVW-zWdfjA?t=1h14m30s”

Observera att du också kan lägga till detta till vanlig URL som visas i adressfältet i din webbläsare som nedan, men i stället för frågetecken, du har att använda och symbol.

Observera att du också kan lägga till detta till vanlig URL som visas i adressfältet i din webbläsare som nedan, men i stället för frågetecken, du har att använda och symbol.

“https://www.youtube.com/watch?v=lwVW-zWdfjA&t=1h14m30s”

Förutom de tecken symbol, kan du också använda hashtag symbol, men bara för vanlig URL som helst, inte det korta URL.

“https://www.youtube.com/watch?v=lwVW-zWdfjA#t=1h14m30s”

Så de är ganska mycket alla de sätt du kan dela en YouTube-länk och ange en tid för att videon ska starta. Låt oss nu tala om den inbäddade koden.

Med Hjälp Bädda In Koder

Om du vill bädda in videon på din webbplats, klicka sedan på dela-ikonen igen, men den här gången klickar du på Bädda in fliken. Som standard, det ska bara visa dig den kod som du har att kopiera, men du kan klicka på Visa Mer för att se alla alternativ.

När du har konfigurerat de alternativ som du vill, kopiera koden och klistra in den i din HTML-editor. På den inbäddade koden, som vi har för att ange startpunkten med en något annorlunda parameter. Istället för att lägga till ?t=, &t= eller #t= till slutet av URL: en, måste vi lägga till ?start=.

I stället för att sätta tiden i timmar, minuter och sekunder som vi gjorde för YouTube Url: er, som vi har för att mata in tiden i sekunder för att bädda in koden. Så om du vill att videon ska börja på 7 minuter och 29 sekunder, du måste göra lite matte. (7 * 60) + 29 = 449 några sekunder. Så våra parameter skulle vara ?start=429. Ekvationen är bara antalet minuter gånger sextio plus det antal sekunder.

Du kommer att lägga till den här parametern till slutet av bädda in YouTube URL. Här är ett exempel på kod som klistras in på min webbsida i HTML.

URL för video i den inbäddade koden är https://www.youtube.com/embed/lwVW-zWdfjAsom är lite annorlunda än att dela Webbadresser. Slutligen, låt oss tala om hur du lägger till en tid i en YouTube-kommentar.

YouTube-Kommentarer

Om du vill ange en exakt tid i en YouTube-kommentar, allt du behöver göra är att skriva in som 13:45. När du gör det och lägga till din kommentar, den tid kommer automatiskt att bli en länk och om någon klickar på den, videon kommer att starta uppspelningen från exakt samma tid.

Naturligtvis dina kommentarer kan aldrig läsas av med alla som spammar och troll, men du kan försöka! Hur som helst, om du har en egen YouTube-filmer delas med vänner och familj, det är ett coolt sätt att kommentera om en specifik del av video utan att behöva skriva ut vilken del du talar om.

Så de här är alla sätt som du kan plocka en utgångspunkt för en YouTube-video som du vill dela med någon annan via sms, e-post eller hemsida. Om du har några frågor, tveka inte att skriva en kommentar. Njut!