Topp 10 iOS-10 Tips för iPhone

0
272

Det har varit ett litet tag sedan släppte Apple iOS 10 till massorna och generellt verkar det som en bra uppdatering. Jag hade av att uppdatera tills nyligen bara i fall det var några större fel i den första utgåvan. Nu när jag använder den dagligen, jag tänkte att jag skulle skriva upp några tips om hur du använder det nya operativsystemet.

Jag tänker inte gå igenom vad de nya funktionerna i iOS 10 eftersom du har förmodligen redan läst om det. Istället kommer jag att tala om några tweaks du kan göra inställningar och hur du får mest ut av några av de nya funktionerna.

Tips #1 – Home-Knappen För Att Återgå

De mest skärande aspekt av iOS 10 var avlägsnande av Skjut för att Låsa upp. Ännu mer så än var det faktum att du nu har för att trycka på hem-knappen i stället för att bara vila fingret på det för att låsa upp telefonen. Jag föredrog den gamla metoden och ville ha det tillbaka.

Tack och lov, Apple sätta i ett alternativ som tillåter dig att låsa upp iOS-10 genom att bara vila fingret på hem-knappen. För att göra detta, gå till InställningarAllmäntTillgänglighet Home-Knappen och sedan låter den Vila ett Finger för att Öppna alternativ.

Tips #2 – Raise för att Vakna

Detta är en riktigt liten funktion, men något jag använder hela tiden nu. Det bör vara aktiverat som standard, men om inte, gå till Inställningar Display & Ljusstyrka och slå på Höja för att Vakna.

Innan iOS 10, skärmen skulle bara lysa om du fick ett meddelande på låsskärmen, men med Höja för att Vakna aktiverad, kan du bara plocka upp telefonen och skärmen kommer att komma på för cirka 1 till 2 sekunder. Detta är bra för att snabbt se alla meddelanden som du missat eller för att låsa upp telefonen utan att behöva trycka på Hem eller power-knapparna.

Om du tänker att detta har avsevärt kommer att tömma ditt batteri, du skulle vara fel. Åtminstone för mig, min batteritid har förblivit den samma före och efter iOS-10, vilket var överraskande!

Tips #3 – Osynligt Bläck

Du kan göra alla typer av galna saker i iMessage nu, men en av mina favoritfunktioner är Osynligt Bläck. Det i grund och botten gör du skriver på ett vanligt sms, men döljer innehållet med en visuell effekt. För att se det, måste du trycka på text.

Det är värt att notera att meddelandet förblir dolt på din telefon och den andra personens telefon. Dessutom, efter att du tryck för att ta fram det, kommer meddelandet att bli dolda igen efter några sekunder.

Jag har funnit att jag använder detta ganska lite för att skicka meddelanden skulle jag inte vill att någon annan ska se på antingen mobilen eller mottagarens telefon som lösenord, finansiell information, hälso-info, etc.

Tips #4 – Att Använda Mer Emojis

Jag är personligen inte ett stort emoji användaren helt enkelt på grund av min ålder förmodligen, men också för att jag tycker att det är irriterande att behöva titta igenom 500 små emojis för att hitta den rätta för texten. Med iOS-10, kommer programmet att försöka lista ut vilka emoji är det bästa att använda för texten.

Allt du behöver göra är att skriva in ditt meddelande och peka sedan på den smiley-ikonen (emoji-ikonen) som finns på undersidan av tangentbordet. Du kommer att se vissa ord är markerade i orange, och om du trycker på dessa ord får du föreslog emoji. Om du trycker på emoji, det ska ersätta ordet.

Det skulle vara trevligt om du skulle även kunna lägga till emojis till slutet av meddelandet snarare än att bara byta ut ordet, men överlag är det ändå en användbar funktion.

Tips #5 – 3D-Touch-Appar

3D-Tryck har funnits sedan den senaste iPhone, men jag tror inte att många människor använder det så mycket. Som tur är, har Apple gjort en lite mer användbar i iOS-10 genom att tillåta att appar för att visa information från appen tillsammans med genvägar.

För just nu, den här funktionen är mest bara användbart för standard Apple appar, men det är långsamt att få dragkraft i andra program. Du kan även använda den på den undre raden av ikoner i Control Center.

I princip varje app som har en widget som du kan lägga till på startskärmen kan så småningom visa sig att information när du hårt tryck på appens ikon. Detta sker inte som standard, men, så du måste vänta tills utvecklare uppdaterar appen.

Tips #6 – Sök Bilder

Jag är en stor bild och video person, så jag var verkligen glad att höra att Apple är äntligen ikapp med Google. De är fortfarande så långt efter att det inte ens är roligt, men det är bättre än ingenting. I iOS-10, kan du äntligen hitta bilder av en person, plats eller sak.

Om du går in i Album, du kommer att se två nya val: Människor och Platser.

Det är bara mycket lättare att hitta en bild när du kan söka av ett ansikte eller läge. Dessutom kan du också knacka på ikonen sök person sökningar på något annat som kan vara i en bild som träd, stränder, bilar, etc.

Tips #7 – Markup Foton

I samma anda, kan du också lägga till kod till dina foton direkt från Foton app. Tidigare kunde man bara göra detta med hjälp av programmet e-Post. Tryck på bilden i fråga, och peka sedan på den lilla ikonen med tre horisontella linjer med cirklar på dem (till vänster om Papperskorgen) och peka sedan på den cirkel med tre prickar.

Funktionen är helt dolda av någon anledning och ärligt talat de flesta människor inte ens vet om det, såvida de inte läser en artikel som denna som förklarar var du ska leta. Förhoppningsvis blir det flyttat till en mer prominent plats i en framtida uppdatering eftersom det är ett roligt verktyg att använda på dina bilder.

Tips #8 – Universal Urklipp

Detta är ytterligare en av dessa små funktioner som att visa sig vara användbart. Detta tips är bara för människor som har flera Apple-enheter, inklusive en Apple-dator. Dessutom, du måste vara kör iOS 10 och macOS Sierra för att detta ska fungera.

I grund och botten, den universella urklipp kan du kopiera något på en av dina Apple-enheter och klistra in den på en annan. Också, vissa fungerar innehåll över LTE, men tyngre innehållet kräver att du har Bluetooth eller wi-fi trådlöst Lan är aktiverad på alla enheter. Plus att alla enheter använda samma iCloud-konto.

Det är värt att notera att det fungerar bäst när du kopierar och klistrar in text. Det fungerar med bilder, men AirDrop är ett mycket snabbare sätt att överföra bilder och video.

Tips #9 – Börja Använda HomeKit

iOS-10 äntligen har ett Hem app som du kan använda för att styra alla HomeKit aktiverade enheter som du har. Om du har hållit ut på det hela taget smarta hem varan så långt, nu kan vara ett bra tillfälle att se till att försöka HomeKit. Jag har använt SmartThings och även om jag gillar det, jag tycker använda HomeKit lättare eftersom det är nu integrerad rätt in i min iPhone, iPad och Apple Titta på.

Om du redan investerat stora belopp i Apples ekosystem, Hem appen och tillhörande HomeKit enheter är en bra passform. När du lägger till enheter i appen kan du också styra dem med Siri och från Kontrollpanelen flikar.

Tips #10 – Samarbeta om Kommentarer

Jag använder Anteckningar hela tiden, så jag var glad att se ett nytt samarbete funktion som tillåter dig att få andra att redigera en anteckning tillsammans med dig. Jag har typ av gjort detta innan iOS-10, men det var endast mellan personer som använder samma iCloud-konto som mig, som bara är några medlemmar i min familj.

Nu kan jag ha någon med någon iCloud konto åt mina observera och göra ändringar. Det är ungefär som delade album funktion i Bilder-appen.

Det finns en hel del nya funktioner i iOS-10, men dessa är några som jag har hittat mig själv att använda oftare. Om det finns några funktioner som du använder regelbundet, lägga in en kommentar här och låt oss veta. Njut!