Användning Deep Freeze för att Återställa DATORN vid Uppstart

0
271

Någonsin önskat att du skulle kunna ångra alla ändringar som ditt barn har gjort till din PC hemma? Eller kanske du vill installera några program på din dator för att testa det innan du köper, men du vet inte exakt vad det kommer att göra att ditt system?

Skulle det inte vara trevligt om du kunde bara starta om din dator och alla förändringar som gjordes var helt enkelt torkas ut? Som tur är finns det ett sätt att göra detta med hjälp av ett program som heter Deep Freeze av Faronics.

Nu skulle du rätt om du tittade på den sidan och tänkte att detta är ett program som används av stora företag eller institutioner. Men de är inte deras enda kunder. De säljer en standard edition av programmet för $45, vilket i min mening, är billiga med tanke på fördelarna.

Jag har tillbringat en hel del mer på mjukvara och har normalt varit besviken. Det är därför numera använder jag bara freeware eller köpa abonnemang programvara som Office 365 och Adobe Creative Cloud. Detta är dock ett program som jag kan rekommendera att köpa eftersom det helt enkelt inte ett gratisprogram som kan göra samma sak på ett så bekvämt sätt.

Det är värt att notera att jag har inte blivit ombedd att skriva denna recension av Faronics eller något liknande. Jag fick reda på om programmet, eftersom gemenskapen högskola där jag tar klasser använder det och det fungerar utomordentligt väl. Jag bestämde mig för att prova det på min DATOR som jag använder för att installera mjukvara när jag skriver recensioner och det har gjort livet mycket enklare.

Funktioner och Fördelar

Eftersom jag talar upp programmet så mycket, låt oss gå över vad det gör. I grund och botten, det gör det så att allt som du gör med din dator kan fixas genom att bara starta om maskinen. Vill ta bort hela System32-mappen? Gå för det. Slumpmässigt ta bort nycklar från ert register? Inte ett problem. Installera skadlig kod och virus på datorn? Det kommer att vara borta efter en omstart!

Den sista punkten är det om virus tar upp en begränsning av den Djupa Frysa program. I grund och botten, det fungerar som en reset för din dators hårddisk. När den startar, det blir reloaded till den sista fryst tillstånd. Oavsett vad som händer i tiden mellan omstarter är gratis för alla. Detta innebär att ett virus eller en mask installerat definitivt kommer att tas bort vid omstart, men det kan orsaka skador på andra system tills nästa omstart händer.

I företagsmiljöer eller i institutioner, användarkonton är också begränsad och datorer är normalt tvingas starta om den minst en gång om dagen. För hem, jag använder den, så jag behöver egentligen inte så mycket kontroll. Om jag arbetar med något jag vet är farligt, jag ska se till att starta om datorn omedelbart efter.

Vad jag gillar med programmet är att du inte har att spendera någon tid på att försöka låsa din dator och du behöver inte lägga någon extra tid att återhämta sig din dator. Jag har tidigare skrivit artiklar på hjälp av systemåterställning, hur du säkerhetskopierar och återställer registret, återställa DATORN till fabriksinställningarna, och till och med ren installation av Windows-10, men alla kräver en hel del arbete plus mer arbete att installera om dina program, etc., osv.

Deep Freeze har också ett annat tillstånd som kallas Tinas. Du kan starta om systemet i tinas läget, vilket gör att du kan installera fler program, uppdatera inställningar, drivrutiner, etc., och sedan fryses om datorn i det nya tillståndet. Det är ungefär som att använda en virtuell maskin, men inte exakt samma sak. Virtuella maskiner är bra och jag använder dem en hel del, men att ställa upp dem kan ta tid och kräver en anständig mängd av teknisk kunskap.

Installation Och Användning

Med hjälp av Deep Freeze kräver ganska mycket ingen teknisk kunskap. Vad programmet gör är väldigt tekniskt, men gränssnittet är nakna ben och mycket lätt att använda. Jag bör också nämna att support är utmärkt. Eftersom de har en hel del stora företagskunder, de har lokal personal som talar bra engelska. Jag hade en fråga efter installation, som jag nämner nedan, så jag ringde och hade en representant på mindre än 2 minuter.

När du har köpt programmet och ladda ner ZIP-filen, packa upp den och kör programmet. Du bör se de viktigaste installera i dialogrutan.

Klicka på Nästa och sedan acceptera licensavtalet. Efter det, måste du ange din licensnyckel för att det ska vara på det slutliga köpet sidan och mailade till dig.

På följande skärm väljer du vilken enhet du vill konfigurera för djupfrysning. Jag har flera hårddiskar i datorn, men jag valde att bara hålla med enhet C sedan den har operativsystemet. Du kan använda det för dataenheter också om du vill.

Nästa steg är att konfigurera ThawSpace storlek. Detta är en virtuell partition som kan användas för att lagra data du vill behålla, även om systemet är frysta. Personligen rekommenderar jag att avmarkera Skapa ThawSpace box eftersom det bara gör det mer förvirrande.

Om du vill behålla något som en fil, är det bäst att spara data till en disk eller partition som inte är fryst. Om du bara har en hårddisk med en partition bör du avbryta installationen och partitionera din hårddisk. Om du har en liten bil och inte tillräckligt med utrymme för att partition, så du kan skapa ThawSpace, som kommer att dyka upp som en enhet när du använder Windows.

Programmet kommer nu att installeras och datorn kommer att starta om. Du bör se Deep Freeze-ikonen i aktivitetsfältets meddelandefält.

Nu är detta den plats där jag var tvungen att ringa kundtjänst. När jag högerklickade eller dubbelklickar på ikonen, ingenting hände. Jag kunde inte lista ut det och rep berättade för mig att det är en säkerhetsfunktion. Du måste antingen hålla ner SHIFT-tangenten och dubbelklicka sedan på eller håll ner CTRL + ALT + SKIFT och sedan trycka på F6.

Du kommer att se lösenord i dialogrutan dyker upp, men du kan bara klicka på OK eftersom det inte finns något lösenord, efter en ny installation.

På main-skärmen så att du måste klicka på Aktivera Nu – knappen för att aktivera produkten. Du kommer också vill klicka på Lösenord – fliken och skriv in ett nytt lösenord, så att bara du kan komma åt inställningar.

På Boot-Kontroll på sidan, det finns i princip bara tre alternativ, vilket gör att använda programmet mycket enkel: Starta Frysta, Boot Tinas på nästa x startar om och Starta Tinas. Uppstart tinas innebär att du kommer att kunna göra ändringar i systemet och de kommer att sparas i stället bort.

Jag föreslår att du väljer Boot Tinas, sedan starta om datorn och sedan installera Windows-uppdateringar, programvara, etc. Många gånger Windows inte slutföra en uppdatering i en start, så du måste starta om flera gånger. När du har gjort alla uppdateringar, ställa tillbaka för att Starta upp Fryst och sedan starta om.

Slutsats

Det hela fungerar mycket bra och det är förmodligen eftersom det har funnits under en lång tid. Jag skulle inte rekommendera att använda denna på din maskin tills du testa det på ett sekundärt system. Jag använder den till min dator, men använd inte det på min stora DATOR eftersom jag är den enda som använder det och jag har en hel del säkerhet på plats redan.

Också, det har en påverkan på prestanda, även om det är mycket minimal. Om du har en dator med låga specifikationer, jag skulle undvika att använda Deep Freeze. Du behöver inte ha en super snabb dator, men det bör inte vara något mer än 3 till 5 år gamla. Med det låga priset, bra kundsupport och enkel installation, Deep Freeze är definitivt ett program för fler människor kan dra nytta av. Njut!