7 OS X Tips til Windows-Brugere

0
390

Hvis du for nylig har købt en Mac, eller hvis du har været forpligtet til at bruge en Mac til arbejde, kan du blive frustreret over at forsøge at anvende OS X, hvis du har været en lang tid Windows-bruger. Dette er helt forståeligt og Apple virkelig ikke pleje for at ændre deres OS at matche det Windows anytime snart.

Apple elsker OS X på den måde, det er, og det vil sandsynligvis forblive den måde, det er for resten af sit liv. Dette betyder, at du bliver nødt til at vænne sig til nogle af de forskelle mellem Windows og Mac. I min mening, OS X stadig kunne være lavet til at være lettere at bruge som standard, men desværre er du nødt til manuelt at foretage nogle ændringer for at gøre tingene bedre.

I denne artikel, vil jeg give dig et par af mine foretrukne tips til Windows-brugere, der er nødt til at bruge en Mac og OS X. Når du vænne dig til OS X, kan du selv lide det mere end Windows, hvilket er, hvad der skete med mig. Der er en lille indlæringskurve, men det er umagen værd. Også, sørg for at tjekke mit indlæg om programmer og funktioner i OS X, der svarer til Windows.

Tip #1 – Sådan at Højre Klikke

En af de mest irriterende ting som en nybegynder Mac-bruger forsøger at regne ud, hvordan at højreklikke! Der er ingen separat højre-klik på knappen for Mac-computere, og dette kan være virkelig irriterende for nogle mennesker. Heldigvis, Apple metode er faktisk mere intuitiv og nemmere at bruge.

Alt du skal gøre for at højre-klikke på er at anvende to fingre, når du udfører en normal klik. Når du klikker på det med to fingre, får du højrekliks-menu. For mig, det er langt mere praktisk end at skulle til at flytte min finger hele vejen ned til den korrekte knap som på de fleste Windows-bærbare computere.

Du kan ændre indstillinger for, hvordan højre-klik fungerer ved at gå til systemindstillingerPegefeltet og klikke på Punkt & Klik på fanen.

Som standard, højre-klik på indstilling kaldes Sekundær klik i OS X. Hvis markeret, det er normalt indstillet til at Klikke eller trykke med to fingers, men du kan klikke på den lille pil og vælge to andre muligheder: Klik på i nederste højre hjørne eller Klik i nederste venstre hjørne. Hvis du bare elsker den måde, du gjorde det i Windows, kan du nappe OS X for at få den samme adfærd.

Også en anden quick tip er at tjekke Tryk på for at klikke på indstilling også. De fleste Windows-bærbare computere giver dig mulighed for at tap på til at klikke, men OS X ikke har denne er aktiveret som standard, så du er nødt til manuelt at trykke på ned-knappen for at klikke. Hvis du gå til Rul Og Zoom, du kan også ændre scroll retningen, hvilket er mere naturligt for dig.

Tip #2 – Tilføje Applikationer til Dock

Den anden store ændring, der er mest skurrende til Windows-brugere er manglen af en Start-knappen. Der er simpelthen ikke nogen central-knappen i OS X. Du har den lille Apple-logo-ikonet øverst til venstre, som kan gøre et par ting, som får dig til systemindstillinger eller lade dig genstart/luk din computer.

Dock er stort set som Windows-proceslinjen, men kun med genveje og intet andet. Den anden irriterende ting er, at det starter helt fuld af standard Apple apps. Jeg har næsten aldrig bruger mere end én eller to, så den første ting jeg gør, er at slippe af med dem. Du kan gøre dette ved at højreklikke på ikonet i dock, skal du vælge Valg og vælge Fjern fra Dock.

Når du har gjort det, kan du tilføje en slags Alle Programmer mappe til din Dock, der vil lade dig se en liste over alle programmer, der er installeret i OS X. for At gør dette, er du nødt til at trække de Applikationer mappe til din dock. For at gøre dette, er du nødt til at klikke på ikonet på din harddisk drev, der skal være på Skrivebordet. Hvis du ikke kan se det, skal du klikke på Søg øverst til venstre på din Mac, og klik derefter på Indstillinger. På Generelt – fanen, sørg for at tjekke de kasser, harddiske, Eksterne harddiske og Cd ‘er, Dvd’ er og iPods.

Klik på harddisk-ikonet på din desktop, og du skal se Programmer mappe, der er anført sammen med andre mapper som Bibliotek, Brugere af Systemet.

Gå videre og trække mappen ned til din Dock. Nu, når du klikker på ikonet, vil du få en fuld liste over alle de programmer, der er installeret på din Mac. Det er bedre end at forsøge at tilføje dem til din Dock eller at skulle bruge Spotlight til at finde det program, du ønsker at køre.

Du kan også bruge Launcher (sølv/grå raket-ikonet i Docken), men jeg har aldrig finde mig selv ved hjælp at en eller anden grund.

Tip #3 – Eject-Drev ved hjælp af Papirkurven

Denne ene er at være den bedste. For den længste tid, Apple har forvirret folk, når det kommer til fjernelse af enheder fra systemet. For at skubbe en flash-drev eller DVD, er du enten nødt til at højre-klikke og vælge Skub ud eller du er nødt til at trække elementet til Papirkurven.

Det ville være som at trække dine USB-drev i Papirkurven i Windows, som dybest set betyder, at slette alt! Så det er klart, folk ikke selv lide tanken om at smide alt, der har vigtige data på det i en skraldespand!

Men det er sådan, du er nødt til at gøre det i OS X og nej, det vil ikke resultere i tabte data. Du vil opdage, er faktisk, at når du klikker og trækker en ekstern harddisk eller disken i OS X, ikonet for papirkurven kan ændres til en skub ud-ikonet. Jeg tror det er meningen at vi kan føle os bedre på en eller anden måde.

Tip #4 – Tweak Finder

Finderen er dybest set ligesom Windows Stifinder. En meget enklere version af Explorer i min udsigt. Men jeg foretrækker den mere detaljerede og rodet baggrund af Explorer, end det strømlinede Finder. Det er bare alt for simpelt.

Så for at tilføje flere ting i Finder, åbn en Finder-vindue, og klik derefter på Vis , og klik på Vis Vej, Bar og Vis statuslinje – indstillinger. Dette vil give Finder en mere Explorer-lignende udseende.

Mens under Visning, skal du klikke på Tilpas Værktøjslinjen til at tilføje et par nyttige ikoner til standard værktøjslinjen. Personligt kan jeg godt lide at tilføje en Ny Mappe, Slet og Få Info knapper til min toolbar.

Endelig, klik på Søg, derefter Indstillinger , og klik derefter på Sidepanelet. Her kan du tilføje andre elementer, Finder indholdsoversigten, som Billeder, Musik, osv. Dette svarer til biblioteket mapper i Windows.

Generelt – fanen, kan du også redigere Nyt Finder-vindue, der viser indstilling og vælge noget andet end Alle Filer. Jeg foretrækker at samle min home-mappen, der passer mere til Windows explorer.

Tip #5 – Lær at Bruge Spotlight

Hvis du er vant til søgning-feltet i Start-menuen på Windows, vil du blive glad for at vide, at der er en tilsvarende søgning i OS X-kaldet Spotlight. Du kan komme til det på to måder: enten ved at klikke på forstørrelsesglasset øverst til højre på skærmen eller ved at trykke på Kommando + Mellemrum tastatur genvej.

Med Spotlight er den bedste måde at finde dine filer, skal du ændre indstillingerne i OS X, finde programmer til at installere, skal du finde e-mails, finde kalender-begivenheder, osv. Det viser også resultaterne fra nettet, så du kan søge efter Apple og få foreslået, hjemmesider og endda et kort til den lokale Apple store.

Tip #6 – OS X-Bruger Rum & Fuld Skærm

En anden ting, du er nødt til at vænne sig til, er at forstå, hvordan disse tre knapper øverst til venstre for hvert vindue arbejde. I Windows, har du tre knapper: minimér-knappen, udvid-knappen, og en luk-knap. I OS X, har du en rød luk-knap, en gul minimer knap og en grøn knap, der udvider sig, men forskelligt, afhængigt af programmet.

Hvis du klikker på den grønne knap for Safari, for eksempel, vil det udvide til fuld skærm, og alt andet vil forsvinde. Hvis du flytter musen til toppen af skærmen, vil du få se værktøjslinjen, men det er om det. Så hvor har alle dine andre windows-gå, og hvordan får du dem?

Godt, OS X, app ‘ en har stort set gået ind i sin egen plads. Hvis du rulle op med tre fingre, vil du se noget, der hedder Mission Control. Dybest set, det viser en miniature af hver skrivebordet eller et program, der bruger sin egen plads.

De er dybest set virtuelle desktops i OS X. de Fleste indbyggede apps vil bruge deres egen plads, når udvides ved hjælp af den grønne knap. Du kan enten klikke på et space for at aktivere det, eller du kan bruge de tre finger stryge til venstre eller højre for at gennemse rum. Jeg kan lide denne har en masse, fordi det giver dig mulighed for at arbejde i en app fuldt ud, men stadig giver dig mulighed for at komme rundt til andre apps hurtigt.

På nogle apps, men app ‘ en vil udvide til fuld skærm, men det vil ikke gå ind i sit eget rum. Det vil stort set forblive på den oprindelige desktop, bare at tage op det meste af skærmen. De fleste tredjeparts-apps, som Microsoft Office understøtter nu full-screen mode, at gå ind i deres egen plads.

Du kan også klikke på det lille plus-ikonet for at føje en ny stationær, hvis du vil. Du kan få specifikke programmer åbne på bestemte desktops, hvis du kan lide, og du kan endda ændre baggrunden, så at hver desktop har en anden. Det tager lidt øvelse, men når man vænner sig til det, du skal bruge det hele tiden. Bare husk de tre finger-swipes.

Tip #7 – Installere Programmer fra Mac App Store

Som standard, Apple forsøger at beskytte dig ved at kun giver dig mulighed for at installere apps fra Mac App store, og fra identificeret udviklere. I en vis forstand, det er godt, fordi det holder dig lidt mere sikker, uden at gøre meget på din side.

Hvis du vil installere et nyt program, det bedste sted at gå er Mac App store. Der henviser til, at Windows-software er normalt downloades fra overalt på Internettet, de fleste af de programmer, du nogensinde får brug for at installere på din Mac vil være tilgængeligt i Mac App store. Hvis du virkelig har brug for til at installere noget fra et andet sted, kan du gå til systemindstillingerSikkerhed Og beskyttelse af Personlige oplysninger , og vælg Overalt i henhold Tillade, at programmer, der er hentet fra.

Så forhåbentlig er disse nogle gode tips til begyndere Mac-brugere, der temmelig meget, der bruges af Windows til hele deres liv. Der er en masse andre forskelle, men hvis du kan komme igennem disse store foretagender, du vil nyde at bruge din Mac snarere end ønsker at slå det. Nyde!