Lincoln MKC Kommer Att Göras I Kina

0
158

Ford lanserar nya SUV-strategi för Kina

Ford har aviserat en ny SUV-strategi för Kina. Största nyheterna: Lincoln MKC kommer att göras lokalt på Changan Ford joint venture, med början i och med 2019. På mångkulturellt centrum är baserad på samma plattform som Ford Kuga/Escape, som redan är i produktion i Changan-Ford.

Den nuvarande lokalt tillverkade sortimentet innehåller dessutom den Ecoboost, Edge, och Everest. På toppen av det, Ford import Explorer och Lincoln MKC, WAGON, och Navigator. Som lägger upp till åtta bilar. På mångkulturellt centrum kommer att byta från import till lokalt tillverkade. I slutet, det är fortfarande åtta. Ford har inte presenterat några nya Stadsjeepar speciellt för den Kinesiska marknaden.

En större tryck kommer från den elektriska hörnet. Ford kommer att investera i EV fou-centra på sin Changan Ford och Jiangling-Ford joint ventures. 2025 varumärke vill ha en EV-version av varje SUV det gör i Kina. Först ut är Kuga EV. Det kommer att drabba marknaden i och med 2019, med en 140 hk elmotor och en 450 kilometer sortiment.

Frånvarande från strategi var att Ford meddelade nyligen nya joint venture med copy-cat biltillverkaren Zotye. Det gemensamma företaget kommer att göra ett sortiment av prisvärda elbilar under ett helt nytt varumärke.