Första Bilderna På Weltmeister EX5 Elektriska SUV För Kina

0
206

Kinesiska elektrisk SUV med en 600 kilometer sortiment

Detta är den nya Weltmeister EX5, en elektrisk SUV för Kina. EX5 kommer att lanseras på den Kinesiska bilmarknaden i April nästa år.

Weltmeister är en ny Kinesisk EV varumärke, som ägs av ett företag som heter WM-Motorer. Weltmeister är ett udda namn på en bil tekokare, det innebär världsmästare, i tyska. Bolaget lanserade under 2016, och blev känd över en natt på grund av en Photoshop-skandalen. Men den verkliga bilen ser ganska bra ut, så vi kan glömma den lilla felsteg nu, eller hur? Rätt.

Det Kinesiska namnet är Weima (威马). Det har också ett W och M, men innebörden är ganska olika; Weima innebär kraftfull häst. WM Motors grundades av Freeman Shen, en före detta hot shot verkställande av Geely. Roliga namn? Hans medgrundare kallar sig Napoleon.

Weltmeister har en fabrik i Suzhou med en årlig produktion av 50.000 bilar.

Företaget debuterade även en ny logotyp, som ser mycket mer tech-y än den gamla.

Det ser smidig och modern, som en 2018 SUV bör. Det är en bra sak och en dålig, det är nästan för likt alla andra SUV, det är inte någon vågad eller någon speciell, och det i sin tur gör det svårt för EX5 att stå ut i en allt mer välbesökt marknad.

Irriterande, Weltmeister inte lämna ut någon ny information om bilen. De upprepade det kommer att kosta cirka 200.000 yuan och att det kommer att ha en räckvidd på 600 kilometer. De sa också att EX5 kommer att vara ansluten till molnet 24/7 och att det kommer att ha autonoma säkerhetssystem.

Party trick är en cloud-baserad “Super ID-Konto” som gör det möjligt för ägaren att få tillgång till bilen genom ansikte-erkännande av en kamera i B-stolpen. Förarens fönster fungerar som en skärm, när ägaren närmar sig bilen, han kommer att hälsas med ett välkomstmeddelande, aalong med viktig information, såsom nivån av batterier.

För närvarande, den längsta räckvidd Kinesiska elbilar gå runt 300 kilometer på en laddning, med många biltillverkare att utveckla fordon som kommer att drabba 400. Weltmeister fordringar 600 kilometer, en absolut otrolig nummer, om det är sant. Företaget ville inte släppa några detaljer om deras makt tåg eller batteri.

Den Weltmeister EX5. En ny Kinesisk mästare, eller bara en annan EV uppkomling..?