Japan är Förnyat Uppdrag till ISS Fördröjd med Launch Pad Brand

0
22

En före gryningen eld på onsdagen tvingade den japanska rymdorganisationen att avbryta lanseringen av en namnlös raket tänkt att leverera förnödenheter till den Internationella rymdstationen, operatören sade.

Branden bröt ut i närheten av startplattan på södra Tanegashima island runt 03:05är (1805 GMT på tisdag), som Mitsubishi Heavy Industries (MHI) förbereder sig för att lansera Japan Aerospace Exploration Agency ‘ s last fartyget Kounotori 8 på en H-2B raket, MHI sade i ett uttalande.

Verksamhetsutövaren är att utreda orsaken till branden och kontrollera om det finns några skador på raket och omgivande faciliteter, sägs det.

Den Kounotori 8, som betyder “vit stork” i Japanska, var avsett att leverera ca 5,3 ton förnödenheter till astronauterna på ISS, bland annat färsk mat och vatten liksom batterier och anordningar som behövs för experiment.

Den japanska rymdorganisationen JAXA svartabörshajar Kounotori 8 som “världens största transport-space ship” i en pr-film på sin webbplats.

En JAXA officiella berättade en tidig morgon presskonferens att det finns ingen deadline för att transportera förnödenheter till ISS, och nästa lansering schema kommer att beslutas i samarbete med internationella motsvarigheter, public service-företaget NHK rapporterade.