Facebook Lägger Ansvarsfriskrivning en Användares Inlägg Under Singapore Falska Nyheter Lagen

0
69

Facebook publicerat en korrigering på en användares inlägg lördagen efter en begäran från Singapore, första gången en tech jätten har följt med staden-statens lag mot desinformation. Myndigheterna hade beställt jätte sociala media för att korrigera ett inlägg främja en artikel om en frans nyheter webbplats som innehåller “plumpa anklagelser” i valet rigg, trappar upp sin användning av en kontroversiell lag mot desinformation. Lagen ger ministrarna befogenheter att berätta plattformar för att sätta varningar nästa inlägg som de anser vara falska, men att aktivister rädsla skulle kunna användas för att inskränka yttrandefriheten.

Ett inlägg av Alex Tan — som driver anti-regeringens webbplats för de Stater Gånger Översyn — hade en korrigering meddelande placeras under det efter en regering begäran, Facebook bekräftat.

På torsdag myndigheterna hade beställt Tan att sätta upp en korrigering bredvid hans November 23 inlägg om valet.

Men Tan — som är baserade utomlands — vägrade, säger att han är en Australisk medborgare och skulle inte följa med förfrågningar från en “utländsk regering”.

Men efter att myndigheterna har beordrat Facebook att sätta en korrigering till nästa post, sociala medier-jätten sa att det hade uppfyllts.

Objektet visas nu med en etikett under den, säger: “Facebook är skyldiga enligt lag att berätta att Singapore regeringen säger att det här inlägget har falsk information”.

Det innehåller också en länk till regeringens egen faktakontroll webbplats.

“Som krävs av Singapore lag, Facebook tillämpas en etikett på dessa tjänster, som bestämdes av Singapores Regering för att innehålla felaktiga uppgifter,” sade en Facebook talesman på lördagen.

“Det är tidiga dagar av lagen har trätt i kraft, vi hoppas att Singapores Regering och försäkringar om att det inte kommer att påverka yttrandefriheten kommer att leda till en mätt och transparent tillvägagångssätt för genomförandet.”

Regeringens faktakontroll hemsida sade att Tan s artikel, som påstår att valen är riggade i Singapore för att se till det styrande partiet kvar vid makten, som finns “falska uttalanden av fakta” och “made plumpa anklagelser”.

Han reagerade, trotsigt, att säga att han hade omsänt hans artikel på Twitter, Google och Linkedin och krävt att regeringen ska utfärda korrigering beställningar till företag.

Den ökade användningen av lagen kommer som spekulationer fästen att val skulle kunna kallas inom några månader, även om en svag opposition ses som ingen match för den långa domen People ‘ s Action Party.

Singapore som används i lagen för första gången måndag, beställning oppositionspartiet medlem Brad Bowyer för att rätta till ett Facebook inlägg sade myndigheterna kan “smeta rykte” av två statliga investeringsfonder.

Bowyer-en naturaliserade Singapore medborgare ursprungligen från Storbritannien — omedelbart följas.

Facebook, en stor investerare i Singapore som förra året tillkännagav planer på att bygga en $1 miljard datacenter där, har sin Asien huvudkontor i staden-stat.

Singapores regering, som regelbundet ansikten kritik för att inskränka de medborgerliga rättigheterna, insisterar på att den lagstiftning som är nödvändig för att stoppa spridningen av skadliga lögner på nätet.