USA Sade till Väga Nya Förordningar för att Ytterligare Begränsa Huawei Leverantörer

0
71

Den AMERIKANSKA regeringen kan utöka sin makt för att stoppa fler utländska leveranser av produkter med OSS-teknik för att Kinas Huawei, mitt frustration bolagets bildt har misslyckats med att skära av förnödenheter till världens största telekom-utrustning maker, två källor sagt. US Commerce Department i Maj placeras Huawei Technologies om ett handels svarta lista, med hänvisning till nationella säkerhetsskäl. Att sätta Huawei på enheten listan, som det kallas, får den AMERIKANSKA regeringen för att begränsa försäljningen av USA-tillverkade varor till företaget, och lite mer begränsat objekt till utlandet som innehåller OSS teknik.

Men enligt nuvarande regler, viktiga utländska försörjningskedjor förbli utom räckhåll för AMERIKANSKA myndigheterna, vilket ledde inter-agency diskussioner inom förvaltningen av President Donald Trump om eventuella förändringar till två viktiga regler som kan expandera AMERIKANSKA myndigheten för att blockera mer utländska transporter till bolaget, vilket gör att fler tänder att Huawei: s svartlistning, enligt två personer med insyn i ärendet.

Utbyggnaden av regler övervägs även om Trump Administration förra veckan enades om att bevilja vissa reprieves på det befintliga förbudet och fortsätter att söka en affär för att de-eskalera en bitter handelskrig.

Om handelsdepartementet gör att den föreslagna regeln förändringar, det kommer att låta AMERIKANSKA myndigheter för att reglera försäljningen av icke-känsliga varor, såsom vanlig mobiltelefon chips, tillverkad utomlands med AMERIKANSK teknik, programvara eller komponenter till Huawei, som är världens näst största smartphone-tillverkare.

Huawei och handelsdepartementet inte omedelbart svara på en begäran om kommentar.

De förändringar som skulle representera “en stor expansion räckhåll för AMERIKANSK exportkontroll och skulle vara dåligt emot av USA: s allierade och AMERIKANSKA företag,” säger Washington handel advokat Doug Jacobson.

Han förutspådde att de åtgärder som skulle rubba försörjningskedjor, men som i slutändan Huawei skulle hitta andra företag för att fylla luckorna.

En regel handelsdepartementet och syster myndigheter är inriktade på att bredda är känd som de minimis-Regeln, som dikterar huruvida USA innehållet i en utländsk produkt ger den AMERIKANSKA myndigheten för att blockera en export, sade folket.

Tjänstemän kan också utöka de så kallade Direkta Produkten Regel, vilka ämnen utlandstillverkade varor som är baserade på AMERIKANSKA teknik eller programvara som att USA: s reglering.

Det är inte klart hur nära förvaltningen är att göra ett beslut om de förändringar, eller om de skulle införas gradvis eller plötsligt. Det var också inte omedelbart klart hur det regelverk som kan ta plats, men källor säger de förändringar som sannolikt skulle påverka endast Huawei.

Vissa Kina hökar inom förvaltningen hoppas på snabba resultat, sade folket.

I månader efter att Huawei har lagts till entity list (enheter, leverantörer såsom Intel Corp, Xilinx Inc och Micron Technology Inc återupptas vissa transporter till det Kinesiska företaget efter att utföra intern granskning för att bedöma vilka produkter som inte omfattas av förbudet.

Xilinx vd Victor Peng, till exempel, berättade för Reuters i juli att företaget bestämt att dess äldre på 28 nanometer chips och lite chips inte är konstruerade för 5G redskap kan lagligen skulle kunna säljas till Huawei utan en särskild licens. Att sälja till en svartlistade företag, leverantörer föremål för AMERIKANSKA regler i allmänhet behöver för att ansöka om och få ett särskilt tillstånd.

Xilinx och andra företag inte förklara varför de beslutat att de inte faller under entity list (enheter) förbud.

Den nya regeln överväganden kommer bara dagar efter handelsdepartementet gav två viktiga segrar för att de svartlistade företag, vars leverantörer behöver särskilda tillstånd för att sälja Huawei USA tillverkade produkter.

Förra veckan, den byrå som förnyade den så kallade tillfälliga generellt tillstånd för Huawei för en tredje gång, förlängning av tillstånd för att bedriva begränsad transaktioner för att underhålla AMERIKANSKA landsbygden operatörer.

Och på onsdag, den Trump administration utfärdat ett parti på omkring 75 licenser för att tillåta att vissa leverantörer att starta försäljning till bolaget efter Huawei var placerad på ett handels svarta lista för sex månader sedan.

© Thomson Reuters 2019