FASTag att Bli Obligatoriskt Från och med den 15 December: Här är Hur att Köpa och Ladda

0
66

FASTag, ett system som bygger på RFID (radio frequency identification) teknik, är inställd på att bli obligatoriskt i Indien från och med den 15 December efter att regeringen förlängt tidsfristen med två veckor. Ministeriet för Transporter på vägar och Motorvägar förde FASTag som ett pilotprojekt tillbaka 2014. Men i Mars i år, meddelade regeringen att den görs obligatorisk för toll körfält i landet för att ha Elektronisk inkassering av Vägtullar (ETC) infrastruktur för att starta stödja fordon utrustade med FASTag. Enligt den Nationella Betalningar Corporation of India (NPCI), den Nationella Elektronisk inkassering av Vägtullar (NETC) – programmet som ger FASTag att mainstream är för närvarande live på över 500 vägtullar i hela landet.

I den här artikeln, vi visar hur du kan köpa en FASTag RFID-tagg för din bil och där att ladda en befintlig FASTag tag. Så låt oss komma igång.

Hur man köper en FASTag?

Nya fordon av alla större bilföretag skulle som standard stöd ETC-infrastruktur-som drivs vägtullar. Men om du är ute efter att uppgradera din befintliga fordon med den senaste tekniken, du kan köpa en FASTag.

Den Indiska Vägar Management Company (IHMCL) tidigare denna månad också twittrade att FASTag kommer att finnas tillgänglig utan kostnad fram till 1 December, och Rs. 150 som deposition kommer att bäras av de Nationella Motorvägarna Authority of India (TUGGA).

Du kan köpa det från en närliggande bank of State Bank of India (SBI), ICICI Bank, HDFC Bank och Axis Bank bland andra. Så många som 22-certifierade banker är berättigade att utfärda FASTags via kanaler såsom Point-of-Sale (POS) maskiner på välj vägtullar och deras lokala kontor. Du kan också köpa dem online via SBI, ICICI, HDFC och Axis Bank webbplatser.

Återanvändbara FASTag RFID-tag är tillgänglig mot en avgift på Rs. 100 för samtliga fordonskategorier, som per den information som finns på OnlineSBI webbplats. Banken är även ladda en återbetalningsbar säkerhet belopp mellan Rs. 200-400.

Den TUGGA har också ett samarbete med Amazon Indien tillbaka i Maj för att erbjuda FASTags online i landet. På samma sätt, Paytm och Airtel Betalningar Banken erbjuder också möjlighet att köpa en FASTag online.

För fordonsägare som inte vill besöka en bank, Airtel Betalningar Banken tillåter användare att köpa en FASTag direkt genom Airtel Tack app. Appen erbjuder också en Rs. 150 cashback på varje FASTag köpa till den 3 December.

airtel fastag purchase gadgets 360 Airtel  Fastag

Airtel Tack app ger dig tillgång att köpa FASTag

 

Du måste logga in med din Airtel Betalningar Bank konto på Airtel Tack app. Efter det, du kommer att se en banner som säger “Få Din Gratis FASTag idag!” Tryck på bannern och knacka sedan på Fortsätt-knappen för att köpa din FASTag.

På samma sätt väljer bank poäng av Airtel Betalningar Banken tillhandahåller alternativet att köpa en FASTag offline.

Paytm användare också kan köpa en FASTag med Paytm mobil app. Appen har en dedikerad FASTag och Toll avsnitt som låter dig köpa en FASTag när du är på språng. Vidare kan du besöka Paytm Mall webbplats för att köpa en FASTag online. Paytm laddas en återbetalningsbar deposition på Rs. 250 och ett saldo på minst Rs. 150 för en bil, jeep, eller van.

fastag paytm gadgets 360 Fastag  Paytm

Paytm app har en särskild sektion för att köpa FASTag

 

Appar som Airtel Tack och Paytm kommer att be dig att ange bilens registreringsnummer och ladda upp foton av registreringsbevis (RC) för att gå vidare med köpet.

Där för att ladda en FASTag?

Om en FASTag är redan fäst på din bil, kan du enkelt länka den till din befintliga bank-konto med Min FASTag app via en Android-enhet. Detta gör det möjligt att automatiskt göra avdrag för betalning när du korsar en kompatibel toll plaza. Du måste ange bilens registreringsnummer för att börja med nya erfarenheter. Även Min FASTag app låter dig ladda din befintliga FASTag konto med hjälp av en UPI betalningsmetod.

Appar som Airtel Tack och Betalning ger dig möjlighet att ladda din FASTag konto. Du måste ange din FASTag Plånbok-ID för att utföra infiltration. Du kan också besöka webbplatsen för banker som Axis Bank, HDFC, eller ICICI Bank för att ladda en FASTag konto online. Regeringen är tippad att erbjuda en cashback på 2,5 procent för innevarande år att alla godtagbara FASTag kunder.

FASTag syftar till att ge service till medborgarna att passera vägtullar i Indien. Regeringen säger att det skulle bidra till att minska långa köer för inkassering av vägtullar och få ett kontantlöst upplevelse för pendlare. Ändå, vägar skulle fortfarande har en hybrid lane för kontanta betalningar, men att icke-FASTag fordon skulle vara debiteras dubbel avgift om de passerar FASTag-bara kör.

De utfärdande bankerna har avgiftsfritt kundtjänst hjälptelefon nummer för att hantera problem relaterade till FASTag.

Redaktörens Anmärkning: Denna historia har uppdaterats för att återspegla den förlängda FASTag tidsfrist.

Affiliate-länkar som kan genereras automatiskt – se vår etik uttalande för mer information.