4 Online simulatorer Som Känner Som the Real Thing

0
130

Din webbläsare är mer än bara ett sätt att se på webbplatser. Web-teknik har ökat till den punkt där komplexa programvara som kan köras direkt i din webbläsare. Vilket innebär att det finns några ganska fantastiska web-baserade simulatorer kan du klicka på just nu från valfri enhet med en kompatibel webbläsare.

De fem online simulatorer nedan använder det senaste inom webb-animation, 3D-grafik och web app-teknik för att leverera något som du skulle ha behövt en superdator för trettio år sedan, till höger på din skärm. Så varför inte dike verkligheten för en stund och spendera lite tid att utforska en av dessa simuleringar?

GEO-FS Flight Simulator

Det var ett tag sedan vi har sett alla anständiga nya flygsimulatorer kommer ut på marknaden. Microsoft är matlagning något speciellt med Microsoft Flight Simulator 2020, men vad händer om du bara känner för att komma i ett virtuellt flygplan och flyger runt i världen lite?

Det är där GEO-FS kommer in i bilden. Det är en fantastisk online flight simulator med 20 olika flygplan, 30 000 banor och en global terrängen för att flyga över. Mer imponerande än någonting annat är hur GEO-FS flöden av information från den verkliga världen till simuleringen.

Du kommer att se verkliga kommersiella flygtrafiken i realtid väderförhållanden och andra aktörer som flyger runt i denna massiva multiplayer simulator. Visst, det är trevligare flygsimulatorer när det kommer till grafik, men GEO-FS har fantastisk detaljrikedom i områden där andra simulatorer helt enkelt inte kommer att beröra – och det körs i din webbläsare.

Google Earth

Google Earth är, naturligtvis, även tillgänglig som nedladdningsbar app. Dock, om du använder Webbläsaren Chrome kan du startar Google Earth i en flik i webbläsaren inom några sekunder. Beroende på din internet hastighet av kursen.

Google har gjort en massiv mängd till denna underskattade programvara under åren. Det är det överlägset bästa sättet att på ett smidigt sätt utforska vår planet. Du kan snurra världen med ett klick på musen, se det från rymden och sedan kila ner till marknivå. Få tillgång till otroligt detaljerade 3D-renderingar av ytan, kunskaper kort, guidade turer och mycket mer.

Ärligt talat, detta gör att jobbet som lärare är så mycket enklare. Det svindlar att Google bara ger bort den gratis.

Solar System Omfattning

Även om Google Maps har nyligen lagt till andra planeter än Jorden till sin samling, varken det eller Google Earth ger en komplett modell av vårt solsystem. Det finns faktiskt en hel del anständig online simuleringar av vårt solsystem. Så på vissa sätt är du bortskämd för val när det gäller att ta en tur genom vårt utrymme bakgård.

Vi gillar en online simulator app som kallas Solar System Omfattning, som verkligen har en av de finaste, mjukaste modeller för att köra i en webbläsare. Dessa killar har arbetat på visualiseringar av utrymmet händelser för en viss tid. Du kommer att hitta ett helt bibliotek av snygga animationer gjorda i Flash, vilket uppenbarligen är föråldrad nu, men fortfarande ganska bra.

Den största attraktionen är den nya äkta 3D-modell. Som standard har vissa överdrifter, men om du gräver i inställningarna kan du växla realistiska relativa storlekar, månar och andra detaljer på och av. Du kan också ställa in datum och tid för att se de korrekta positionerna för alla himlakroppar, förflutna eller framtiden.

Trots namnet Solar System Omfattning som faktiskt erbjuder en utsikt som går avsevärt utöver våra lokala utrymme. Du kan zooma ut för att ta en gåskarl på vår egen galax, Vintergatan, med några detaljer om intressanta platser på vägen dit.

Men, Solar System Omfattning främst lyser när du spelar runt med åtta planeter som vi alla vet och kärlek.

PhET Fysik Simulatorer

Online simulatorer som känner sig riktigt, och inte bara om grafik som ser realistiska. Dessa pedagogiska fysik simulatorer är cartoon-y och inte är avsedda att se ut som the real thing. I själva verket har många av de saker som simuleras av dessa interaktiv simulering apps är teoretiska, mikroskopiska och till och med sub-atomära.

Vad som känns äkta om dessa simuleringar är matematik bakom det. Du kan fippla med variabler och se vad den verkliga effekten av det skulle vara. Allt utan att behöva sätta upp ett experiment eller med riktiga lab-utrustning.

De flesta av simulatorer i samlingen kan köras i din webbläsare. Bara vara medveten om att inte alla av dem är HTML 5, så du kan behöva aktivera flash för att få dem att arbeta. Med det lilla förbehållet ur vägen, detta är förmodligen den bästa platsen för att få utbildnings-simuleringar för de vetenskaper.

Bonus: SimCity 2000

OK, det sista kanske är lite av ett fusk, eftersom detta är bokstavligen bara original-SimCity 2000 som körs i en webbläsare. Fortfarande, tänk på vad detta innebär. En av de bästa klassiska staden simulator spel kan nu spelas i dess ursprungliga DOS-form, i din webbläsare i sekunder. Allt du behöver göra är att klicka på länken ovan och inom en minut kommer du att bygga din stad.

Det är en ordentlig DOS PC-emulator som körs i din webbläsare. Så du spelar en simulator spel på en (sorts) simulering av en gammal dator. Det verkligen känns precis som the real thing.

Det är sim-ception, men det är inte mindre roligt än att det alltid varit. Om du kan sätta upp med annonser, Spela Classic har en hel del andra gamla titlar samt, så att du kan låtsas att det är 1990-talet igen och du startar upp din gamla Pentium PC.

Är Detta Det Verkliga Livet? Eller Är Det Bara Fantasi?

Simulering kan vara roligt, lärorikt och användbart. Så det är en bra sak du inte behöver tillgång till ett universitet dator byggnad för att leka med dessa snygga virtuella representationer av den verkliga världen.

Dessa online simulatorer är ett bevis på hur långt konsumenten tekniken har kommit, med enheter i handflatan eller inbäddat i ditt knä, utnyttja den till synes oändlig ström av internet.