Hur att ta Bort, Spricka, eller Bryta en Bortglömd Excel XLS Lösenord

0
392

Det kan vara riktigt frustrerande när du går att använda ett lösenordsskyddat resurs och du har glömt lösenordet. Även online-medlemskap webbplatser kan vara frustrerande nog. Men om det är ett projekt i en lösenordsskyddad Excel-dokument, och sedan glömt bort lösenordet – det kan vara en ovälkommen vägspärr i dina framsteg.

Lyckligtvis finns det några saker du kan göra för att ta bort ett lösenord från Excel. Om du vill att dina dokument skyddas av lösenord, kan du spara och skydda den när du har knäckt det. Men för denna artikel, vi kommer att fokusera på den knakande del.

Vissa Terminologi

Ta bort lösenordet från Excel refererar till just detta – att göra filen så att den inte har ett lösenord längre. Att bryta lösenord igen, som det låter, att bryta lösenord så att du kan få åtkomst till filen. Det kan vara ett fall där lösenordet är bruten på sin väg till borttagning eller trasiga på väg att bli knäckt.

Ja, spruckna låter som trasig, men tror att hacka. I fall av sprickbildning ett bortglömt lösenord, hjälpa dig att räkna ut vad lösenordet är, så att du kan få åtkomst till filen.

Begränsningar

Många program och en mängd andra alternativ som är tillgängliga kommer bara att resultera i en återvändsgränd eller begränsning av någon form. Till exempel kommer de att arbeta för Excel 2007 men inte för Excel 2016 eller Mac. Eller kommer de att arbeta för skydd inom kalkylblad, men inte om du inte kan öppna filen (öppna lösenord).

Intressant, software-optioner, vilka kommer att arbeta för dessa poster (dvs Excel 2016, öppna lösenord, Mac, etc.) kommer också att arbeta för att de äldre Excel-program.

Så, varför köpa två program eller måste köpa ett program för nya filer och röran upp din dator med ett gratis program för äldre filer när du inte behöver det? Är det vettigt att få rätt program som löser ditt problem. Och medan *gratis* är underbar, $9-30 är inte en absolut hemskt pris, inte när man tänker en hel del värdefull (och det behövs) program runs $300-500.

För att hålla det enkelt, här är några *gratis* alternativ för att ta bort lösenordet från Excel, rädda dig från att behöva betala eller ens installera något. Senare kommer vi att överväga vissa betald programvara och lösningar.

Gratis Metoder

Följande är några metoder som du kan prova som kan tillåta dig att hålla plånboken stängd. Inga garantier, men det är ett ställe att börja. Tänk på två saker:

 1. Om du har ont om tid eller vill ha en enklare väg, kanske du vill gå direkt till betalt-lösningar (software).
 2. Excel-kryptering innan 2013 var ganska förenklad. Det betyder att det är lättare att knäcka ett kalkylblad som var skyddad, före 2013. Igen, om du vill hoppa över det besvär, för en nyare version av kalkylbladet (nyare version av Excel) kanske du vill hoppa över den fria versioner och gå direkt till den betalas.

Oavsett vad, glöm inte att göra en säkerhetskopia av filen. Mer än en backup kan vara klokt. Knäcka en kopia av filen så att du kan se till att det inte finns någon korruption eller skada till den ursprungliga filen. De flesta av dessa program metoder och gratis metoder inte skada filen, men det är bättre att fela på sidan av försiktighet.

Två VBA-Scriptet Metoder

Idén om att använda ett VBA-skript är att arbeta kring lösenord mekanism för kontroll av Microsoft Excel och bryta Excel lösenord. Men du gör det genom att lura programmet innan processen börjar med core skriptspråk av Visual Basic.

Det kan tyckas att den mer nördigt alternativ men det är kanske den minst engagerade metod, så du kanske vill prova det först.

Här är ett VBA-Scriptet. Så snart du öppnar Excel-Kalkylblad, tillgång Redaktör med Alt-F11 (fungerar på Mac, också), välja en fil från listan och klistra in detta script i Förklaringar fönster.

Sub BreakPassword()

Dim i As Integer, j Som Heltal, k As Integer
Dim l As Integer, m Som Heltal, n As Integer
Dim i1 As Integer, i2 As Integer, i3 As Integer
Dim i4 Som Heltal, i5 As Integer, i6 As Integer

On Error Resume Next

För i = 65 Till 66: För j = 65 Till 66: För k = 65 Till 66
För l = 65 Till 66: För m = 65 Till 66: För i1 = 65 Till 66
För i2 = 65 Till 66: För i3 = 65 Till 66: För i4 = 65 Till 66
I5 = 65 Till 66: För i6 = 65 Till 66: För n = 32 126

ActiveSheet.Ta bort skyddet Chr(jag) & Chr(j) & Chr(k) & _
Chr(l) & Chr(m) & Chr(i1) & Chr(i2) & Chr(i3) & _
Chr(i4) & Chr(i5) & Chr(i6) & Chr(n)

Om ActiveSheet.ProtectContents = False Sedan
Exit Sub
Slut Om

Nästa Steg: Nästa Steg: Nästa Steg: Nästa Steg: Nästa Steg: Nästa
Nästa Steg: Nästa Steg: Nästa Steg: Nästa Steg: Nästa Steg: Nästa

End Sub

När du trycker på run – knappen (F5) för VBA-scriptet, ge det lite tid och när knappen blir tillgänglig igen, du vet att manuset är färdigt.

Det finns ett par möjligheter. Till exempel, i Mac-version, kan du helt enkelt börja redigera filen. Andra versioner som Windows, kommer att ge dig ett tillfälligt lösenord som du kan använda för att låsa upp dokumentet och börja redigera. Vid denna punkt, har du möjlighet att lägga ett nytt lösenord om du vill och spara dokumentet med ett lösenord.

Det är en annan utmärkt VBA-Scriptet-metoden som tar på Excel-filen och återskapar en kopia av det utan lösenord(s). Du kan kopiera/klistra in VBA-scriptet från den här sidan.

John the Ripper Alternativ

Ett annat alternativ för att ta bort ett lösenord från Excel är ett mer grundläggande strategi, att använda terminalen. Det är John the Ripper version. Detta är också en effektiv metod för allmänna knäcka lösenord och har använts effektivt för decennier. Några av de andra metoder, i likhet med programvaran som metod(s), är förmodligen lättare och mer effektivt, särskilt för nyare versioner av Excel.

Dessutom, om du har en äldre version av Excel (pre-2013) och du inte har något emot att skriva VBA-Scriptet-Metoden är effektiv. För John the Ripper metod, besök på denna webbplats och bläddra till botten för hur metoden/instruktioner.

XML/Zip-Metoden (Pre-Excel 2013)

Efter att du har gjort en säkerhetskopia av filen, kan du fortsätta att använda XML/Zip-metod för att knäcka det.

 • Allt du behöver göra är att ändra filändelsen på filen från xls till dragkedjan så att Windows tycker att filen är nu en zip-fil i stället för en Excel-fil. Detta kommer att tillåta åtkomst till XML-filen som finns (förutsatt att metoden fungerar, vilket det inte).
 • Extrahera nu som en zip-fil och leta efter den XML-fil. Det kommer att vara i kalkylblad katalog.
 • I filen kan du söka efter termen sheetProtection och när du hittar den, ta bort tagg som omsluter det. Ett tag börjar vanligtvis med < och slutar med >. Du vill ta bort hela taggen, början till slut.
 • Spara filen (fortfarande zip). Efter att du har sparat filen, byta namn på zip-tillägg till det ursprungliga förlängning. Du bör vara redo och kunna öppna och arbeta med filen.

Denna metod gjorde inte bra och forskning säger att det verkar som att bara fungerar för de äldre filer.

Andra (Informationsinsamling)

Det är en annan lösenord alternativ som rekommenderas heter Excel Password Recovery Lastic. Det är ett intressant alternativ, men när den testas, det gick inte att imponera, aldrig göra några som helst framsteg.

Som sagt, det är en del användbar information som kan härledas genom att använda programmet även om det inte slutföra processen för att knäcka lösenord (eller ta bort).

 • Efter att ladda ner programvaran, dubbelklicka på den och gå igenom processen av att installera det på din Windows-dator.
 • Öppna programmet kommer du till ett fönster som ser ut som den som visas ovan, efter det att den har gjort en scan av din dator.

Programmet är användbart i detta det finner de Excel-filer som kan behöva lite hjälp, vilket innebär att de som är lösenordsskyddade.

Du kommer att märka att den första filen i listan ovan är en pre-2013-fil med en förlängning av xls och Lösenord för att öppna visar <CSP>. De andra två filerna är 2016 filer och visa förlängning av xlsx och Lösenord för att öppna av <strong>.

Lösenordet för den första filen i listan är lösenord. Det var på detta sätt för att hålla provning enkelt. Men även med ett enkelt lösenord, och ännu viktigare, svag kryptering (på grund av den version av Excel programvara), Excel Password Recovery Lastic verktyget fortfarande rekommenderas att ett annat alternativ prövas. Det rekommenderas ett besök Lösenord-Sök, där du kan hitta mer information om här nedan.

De andra filerna (xlsx) fick också samma rekommendation, vilket var väntat. Om programmet inte har kunnat bearbeta den enklaste fil då det inte skulle vara förväntat att processen Excel-2016-fil.

Nu, här är där denna programvara kan vara till hjälp. Om du har ett kalkylblad i Excel och du vet att det är lösenordsskyddad men du är inte säker på i vilken utsträckning, du kan låta Excel Password Recovery Lastic hitta filen (när den gör sitt för automatisk sökning när du öppnar programmet) och sedan tala om för dig vilken typ av skydd filen har (se ovanstående bild).

Du kommer att märka att i bilden ovan, det visar <CSP>, som vi tidigare nämnt, att hjälpa oss att veta vilken version av filen (utöver den lilla file extension hjälp, för att se om det är xls eller xlsx).

Varje liten bit av information hjälper. Genom att använda detta verktyg kan du åtminstone räkna ut om Excel-filen är en öppen lösenord eller ändra lösenordet eller båda, eller någon annan kombination.

Bilden ovan visar en annan filtyp. Att veta vilken typ av skydd filen har (liksom version), kan isolera vilken typ av knäcka lösenord krävs, och det kan spara oss tid, energi, och eventuellt pengar.

Denna programvara kan inte ha gjort handlingen (knäckt fil), men det hjälpte att förstå filen och vilka steg att ta nästa.

Betalas Programvara Metoder

Oavsett vilken metod du väljer att använda för att ta bort lösenordet från Excel, är det bra att göra en säkerhetskopia av Excel-filen ifall någon skadas i processen. Generellt kan du helt enkelt kopiera den oöppnade fil. Det finns också andra metoder för säkerhetskopiering och det är bra att göra ett par säkerhetskopior, bara för att vara säker.

Dr. Excel ($29.95)

iSeePassword erbjuder ett programpaket för sprickbildning Excel lösenord. De erbjuder också alternativ för normala Windows-lösenord, så att det till en viss del är en one-stop-shop.

Också, de är vänliga nog att erbjuda en rättegång, så att du kan se om programmet fungerar även för dig innan du spenderar pengar. Det finns tillräckligt många alternativ där ute att du kanske vill se till att den programvara du väljer att använda har en testversion, så att du kan utvärdera innan du spenderar pengar.

 • När installationen är klar, se till att klicka i rutan för att Köra ExcelPasswordRecovery.exe innan du klickar på Slutför. ExcelPasswordRecovery.exe är också namnet på den programvara, Dr Excel.
 • Det första steget är att lägga till filen i fråga. Kan du göra det genom att klicka på Lägg till Fil i det övre högra hörnet.
 • Steg 2 kan du välja den typ av attack. Beskrivningarna är ganska självförklarande. Den typ av attack beror på vilken typ av lösenord som du använde.

Så, till exempel, om du minns att du har använt ett riktigt enkelt lösenord men du behöver inte komma ihåg vad lösenordet var, kanske du vill använda en Ordbok Attack så att det använder mer vanliga ord. Du kan också föredra en Brute-Force-med Mask Attack som kan ta mindre tid.

Tänk på att du kommer att behöva klicka på Inställningar för att välja detaljerna i samband med den typ av angrepp.

 • Om du inte klicka på Inställningar, Dr Excel är bra nog för att påminna dig att göra så och när du har klickat på OK kan du återgå och klicka på Inställningar.
 • Du är nu redo att starta attacken. Tänk på att oavsett hur noggrann denna programvara är, det kan ta ett tag. Lösenordet på den fil som testades var lösenord, och med över sex tecken, det tog flera timmar att knäcka. Så, enkelhet är inte en indikator på hur lång tid det tar.

PassFab ($19.95/yr)

En annan populär lösning är PassFab.

Om du slår bort eller inte är uppmärksamma din webbläsare kan öppna med en bekräftelse på att programmet har installerats korrekt. Platsen är passfab.com samma webbplats som är utvecklaren av programvaran, och du tas direkt till Snabb Guide för att hjälpa.

När du är klar med hemsidan, återgå till installationen och klicka på knappen Slutför för att öppna programmet.

 • På nästa skärm kan du välja att klicka på Lägg till och välj den lösenordsskyddad fil som du vill spricka (eller ta bort lösenord).

På samma skärm, när du har valt filen du har möjlighet att välja vilken typ av attack du vill använda, med Ordboken Attack, Brute Force-med Mask Attack, och Brute Force-Attack.

Undrar du vad GPU-Acceleration är? Det är en Grafisk Bearbetning Enhet som hjälper dig att hantera datorns visuella aspekter på mest effektiva sätt. Det är en snabbare processor än din dator-processor och kan påskynda attack avsevärt.

De Inställningar på den här skärmen kan du ladda upp en kundanpassade lexikon. Så om du har en uppfattning om vad lösenordet är, du kanske vill lista dessa möjligheter i din kundanpassade lexikon.

Låt oss säga att du har ett speciellt lösenord som du använder regelbundet och när du är tvungen att ändra det du lägga till ett nummer eller en speciell karaktär till det. Om lösenordet är något annorlunda än vad du brukar använda, verkligheten är att det är ganska mycket samma. Detta är din möjlighet att ta med detta lösenord (och dess varianter) i din kundanpassade lexikon fil för att hjälpa till att snabba upp processen för att knäcka lösenord i Excel.

Den PassFab programvara som användes för testerna var en testversion för att se om det fungerade. Som du kan se ovan, programvaran lyckats knäcka lösenord. Eller åtminstone vi antar att så är fallet, baserat på antalet tecken och de första två tecknen som matchar.

Lösenordet för filen lösenord som visas i rutan ovan med röd kant.

PassFab vill bli bra nog för att visa att programmet fungerar innan du har att spendera några pengar. Det finns ett antal licens alternativ som finns, så att du kan välja det som passar dig bäst. Kom ihåg, att även en livstid licens är bra värde, om företaget går i konkurs programvaran kommer inte längre att få uppgraderingar.

Det är inte en prognos med PassFab utan snarare en kommentar på den typ av licensiering av programvara i allmänhet.

Excel Password Remover Pro (Varierar)

Den slutliga programvara (eller programpaket) finns en hel del olika typer och tjänster, så var noga med att läsa beskrivningen innan du spenderar pengar. Bilden ovan visar en lista över de program som finns tillgängliga i skrivande stund.

Betalt På Nätet Metoder

Det finns några alternativ som är tillgängliga via online-fi. Det finns också alternativ för att skicka in din fil för andra att knäcka för dig och ge dig en offert. Vi ingår i den semi-self-serve alternativ som finns tillgängliga online.

Password-Find.com (19.95/39.95)

Lösenord-för att Hitta var det alternativ som föreslås av Lastic program ovan — den programvara som bidragit till att ge information om filerna i fråga, så att vi kunde ta en utbildad strategi för dem.

Grafiken för instruktioner är mycket tydliga. Till exempel, det första steget är att ladda upp filen som du vill ha knäckt, eller lösenordet tas bort.

I steg två är det dags att välja strategi. I det här fallet, istället för att tänka på typ eller metod som du tittar på resultatet. Det är fortfarande en metod/tillvägagångssätt, men bestämmer dig för vilken typ av resultat du vill ha. Vill du ta bort lösenord i Excel eller räkna ut vad lösenordet är?

Är det vettigt att rekommendationen är att ta bort lösenordet eftersom du kan alltid spara filen (eller re-spara-filen) med ett annat lösenord, och att tillvägagångssätt (ta bort lösenord) är snabbare. Detta var den metod som valts under testning.

Rekommenderar utvecklarna att det andra alternativet (avgörande/hitta lösenord) i de fall där du kan ha flera filer och samma lösenord för alla och en av dem. Och det är logiskt eftersom om du använder borttagning process och du har 50 filer som du har att gå igenom den processen 50 gånger.

Men om du använder den knakande metod på en fil och det tar den tid av tre fil lösenord upptag (bara en siffra, till exempel skull) att du har sparat den tid det skulle ha tagit för övriga 47-filer eftersom man har räknat ut att lösenordet för 50 filer.

Den effektivitet och snabbhet av denna online-lösning var mycket imponerande. Det finns fortfarande väntar fas medan programvaran gör sitt arbete, men för att testa på vår Excel-2016 fil det var sekunder, inte timmar.

Det är värt att notera att detta program inte ge oss den fil utan snarare gav oss möjligheten att visa de oskyddade (lösenordet tas bort filen). Även andra program gav oss delvis skymd utsikt över fil, i detta fall kunde vi se den kompletta filen i förhandsgranskningen, bevisa att det fungerade.

Alternativet är Visa online. Och kom ihåg att klicka på ta bort för att ta bort filen så att inte lämna din personliga eller affärsmässigt kalkylblad på internet någonstans.

Som du kan se ovan finns det två alternativ för att köpa, att erbjuda olika lösningar beroende på dina behov.

Password-Online.com (10 EUR)

Det sista alternativet är online password-online.com. När du besöker webbplatsen, kommer du att se Excel Password Recovery Online i menyraden ovan. Det verkar som om de har en one-size-fits-all, ett steg process.

Vid denna punkt, du kan ladda upp dina krypterade filen, precis som knappen säger. Följa med i och du är på väg.

Du kommer att vara skyldig att ange din e-postadress, vilket tillåter dem att anmäla dig när din fil är klar. Den hastighet med vilken du tar emot din fil beror på hur många filer som är inför er, grad av komplexitet, och alla andra faktorer som kan påverka de som tillhandahåller tjänsten.

Även denna service är väl bara kostar 10 EURO, det ger ingen uppskattning om hur lång din fil kan ta att slutföra. Du kanske känner dig bättre att betala lite extra med några av de andra alternativen om du vill ha mer kontroll över processen.