Samsung Galaxy M10s Recension

0
86

Samsung har varit en pålitlig spelare på den Indiska marknaden i evigheter nu, och har varit det första valet för många användare hela tiden. Medan den Kinesiska smartphone-tillverkare har översvämmat marknaden med prisvärda smartphones för sent, den koreanska smartphone tekokare fortfarande finner köpare tack vare varumärket har det byggt upp under åren. För att kunna konkurrera i sub-Skivor. 10,000 segment, Samsung lanserade Galaxy M10 tidigare i år. Samtidigt som det är ekonomiskt med Samsungs normer, det var inte mycket väl rustad för att ta på konkurrensen. Samsung har nu lanserat en uppdatering till Galaxy M10, träffande kallas Galaxy M10s.

Denna nya smartphone ger i en hel del förbättringar jämfört med Galaxy M10 i form av en fingeravtrycksläsare, en AMOLED-skärm, och mer. Göra dessa förbättringar gör Galaxy M10s mer önskvärt? Vi går igenom det för att hitta ut.

Samsung Galaxy M10s design

Galaxy M10s delar samma design som Galaxy M10 (Recension), med höjdpunkten är en stor skärm med en waterdrop notch. Samsung har ökat storleken på skärmen, och det nu åtgärder 6.4 cm. Den har tunna ramar på toppen och på sidorna om den nedre ramen är klumpig i jämförelse. Den waterdrop notch hus selfie kamera och har en liten hörsnäcka galler över det som är lätt att missa tack vare svart finish.

Plocka upp telefonen och du kommer att märka att det är relativt lätt på 169g. De sidor av Galaxy M10s är böjd, vilket gör den bekväm att hålla. Den mäter 7,8 mm i tjocklek och förpackningar i en 4 000 mAh-batteri. Alla knappar finns på den högra. Vi hittade strömbrytaren för att vara lätt att nå, men vi kan inte säga detsamma om volym knapparna.

Samsung Galaxy M10s Amoled Display Samsung Galaxy M10s Review Samsung Galaxy M10s sport livfulla AMOLED-displayen

 

På vänster, det är en bricka med två Nano-SIM-kortplatser och en dedikerad microSD-kortplats för lagring expansion. Galaxy M10s har en sekundär mikrofon i toppen, medan den primära mikrofonen är i botten tillsammans med en USB-Typ-C-port, 3,5 mm hörlursuttag, och högtalare.

Samsung Galaxy M10 missat en fingeravtrycksläsare, som var ett olyckligt förbiseende med tanke på dess pris. Företaget har fast denna gång genom att erbjuda en på baksidan av Galaxy M10s. Vi fann sin position för att vara lite för högt för vår smak men blanda telefonen hjälpt till med att nå det. Den här telefonen sport en dual-camera setup på baksidan med en enkel LED-blixt under den.

Precis som de flesta andra Galaxy M-serie smartphones, M10s sport en plast bakre panel för att hålla kostnaderna nere. Vi fann det vara en magnet för fingeravtryck, och inget fall levereras i box för att hjälpa till att undvika detta.

Samsung Galaxy M10s specifikationer och mjukvara

Galaxy M10 hade en svag processor men Galaxy M10s verkar ha fått en uppgradering i form av Samsung Exynos 7884B. Detta är en octa-core processor med två ARM Cortex-A73-kärnor klockade till 1,6 GHz och sex mer Cortex-A53 kärnor klockade till 1,35 GHz. Galaxy M10s finns i en konfiguration bara, med 3GB RAM och 32 gb lagringsutrymme, kostar Rs. 8,999. Du kommer att få ca 22GB lagringsutrymme gratis för att använda ur lådan. Du får möjlighet att expandera lagring av upp till 512GB med ett microSD-kort.

Samsung har valt en AMOLED-display för detta sub-Skivor. 9,000 smartphone, och det ser underbara. Det har en HD+ (720×1560 pixlar) upplösning och bra betraktningsvinklar, och det blir tillräckligt ljust när du är utomhus. En AMOLED-panel som ser ut så här bra är inte vanligt i det här prissegmentet, och du kommer att njuta av tittar på innehåll på denna smartphone. Vi var inte nöjda med botten-bränning högtalare men eftersom det inte högt och allt lät tinny.

Galaxy M10s SIM tray Samsung Galaxy M10s Review Samsung Galaxy M10s har en dedikerad microSD-kortplats.

 

Det finns stöd för dubbla 4G VoLTE, Bluetooth-5, Wi-Fi, och tre system för satellitnavigering. Samsung fartyg en 15W laddaren i rutan som är ett bra komplement och hjälper till att ladda batteriet snabbt.

Samsung fartyg Galaxy M10s med OneUI 1.1 körs på toppen av Android 9 Paj. Vår enhet var att köra augusti security patch. Vi hittade Netflix, Snapchat, Amazon Shopping, Booking.com, Helo, Dailyhunt, och ett par Microsoft apps förinstallerat. Medan de flesta av dessa program kan avinstalleras, Netflix kan endast stängas. Dailyhunt och Helo kan få skräppost efter att de lanserades för första gången, och vi rekommenderar att du avinstallerar dem direkt om du inte har för avsikt att använda dem.

Digital Välbefinnande, en Android-Paj-funktion som låter dig spåra din användning av enhet, är också tillgängliga på smartphone. Det finns några gester som Smart Stay som håller skärmen tänd så länge du tittar på den. Du kan dra ned meddelandepanelen genom att dra ner på den monterade bak fingeravtrycksläsare. Dubbelklicka för att vakna är också tillgängliga för att snabbt väcka telefonen. Tyvärr, det finns inte Alltid-på display-funktionen. Samsung kunde ha bakat som i att dra full nytta av AMOLED-panel.

Samsung Galaxy M10s prestanda och batteritid

Samsungs Exynos 7884B SoC hjälper Galaxy M10s leverera godtagbara prestanda för grundläggande uppgifter såsom att ta sig runt Android UI. Vi gjorde mening lite av svaghet när du laddar apps, som telefonen tog längre tid än vanligt. 3GB RAM-minne som du får med denna smartphone är anständig nog för en genomsnittlig användare, men om du ständigt flera saker mellan appar som du kommer att märka dem slutar i bakgrunden. Detta ökar väntetiden som den svaga processorn börjar läsa in dessa appar igen.

Samsung Galaxy M10s Port Samsung Galaxy M10s Review Samsung Galaxy M10s sport en USB-Typ-C-port.

 

Eftersom många telefoner i sub-Skivor. För 10 000 segment har nu nya processorer såsom Qualcomm Snapdragon 665, vi var nyfikna på att se hur Exynos 7884B staplar upp. I AnTuTu v8, Galaxy M10s klockade 108,755 som är mycket lägre än 169,832 klockade av Redmi Not 8 (Recension) med sin Snapdragon-655. Geekbench 5 rapporterade också lägre poäng för Galaxy M10s, med enheten poäng 244 och 894 i single-core och multi-core tester respektive. Den Redmi Not 8 fått 314 och 1,327 poäng i samma test. Grafik riktmärken var anständigt men, med Galaxy M10s poäng 31fps och 8.4 fps i GFXBench T-Rex och biljakt riktmärken respektive.

Vi spelade PUBG Mobil på Galaxy M10s och spelet som standard inställd på medium inställningar. Grafiken var satt till en Balanserad och bildhastighet satt till Medium. Vi märkte stamma medan spel, och smartphone var något varm att ta på. Vi spelade också PUBG Mobile Lite som presterat bättre och var spelbara utan någon märkbar fördröjning.

Galaxy M10s ger bra batteritid. Vi hade runt 40 procent kvar i slutet av en hel dags användning, som ingår köra några riktmärken, ta ett par foton och videor, och med hjälp av smartphone för navigering med hjälp av Google Maps. I våra HD-video loop test, smartphone gick på under 15 timmar och 11 minuter som är anständigt för priset. Den 15W medföljande laddaren inte komma väl till pass eftersom det tog telefonen till 28 procent i 30 minuter och till 60 procent på en timme. Helt ladda smartphone tog över en och en halv timme.

Samsung Galaxy M10s kameror

Samsung Galaxy M10s sport en dual-kamera inställningar. Det är en 13-megapixel primär kamera med en f/1.9 bländare, och en 5-megapixel ultra-vidvinkel-kameran med en f/2.2 bländare. Det har också en enkel LED-blixt placerad strax nedanför kameran modul. För selfies, den har en 8-megapixel sensor placerad i waterdrop notch.

Samsung Galaxy M10s camera Samsung Galaxy M10s Review Galaxy M10s har en dual-camera setup på baksidan.

 

Kameran program liknar det vi har sett på senare Samsung M-serie av smartphones. Bortsett från foto-och video-lägen, det har Panorama, Pro och Live Fokus lägen att välja mellan. Det är ett snabbt växla kan du enkelt växla mellan huvudkameran och vidvinkel och en. Det finns AI som kan känna igen vad telefonen är pekade på och ställa in kameran upp detta. Du kan också snabbt aktivera försköning och filter.

Den primära kameran i Galaxy M10s presterade bra i dagsljus, för en telefon i den här prisklassen, och bilderna såg bra ut på telefonens display. När vi kollade på bilder på en dator märkte vi att det dynamiska omfånget inte var bra och färger verkade lite tråkig. Landskapet bilder tagna i dag såg bra ut men vi märkte att smartphone misslyckats med att fånga små detaljer. Vi kunde också se att spannmål på zooma i bilden. Vidvinkel-kameran inte hjälpa till att fånga ett brett synfält, men vi märkte en förlust i kvalitet. Skott hade också tunnformig distortion som teleporterar sig allt på kanterna.

Samsung Galaxy M10s foto prover skott med den primära (ovan) och vidvinkel (nedan) kameror. Tryck till på för att se i full storlek

 

Tryck till på för att se i full storlek Samsung Galaxy M10s kamera prover

 

Close-ups var mycket bättre men den smartphone tog lite längre tid att fokusera än vi väntat. När det gjorde låsa fokus, det levererade skarpa utgång med ett naturligt djup effekt för bakgrunden.

Kamerans prestanda sjunker vid fotografering i svagt ljus. Smartphone tar lite tid att mätaren scener och låsa fokus. Foton saknade detaljer och stora korn som syns på zooma in. Close-ups saknade detalj och det var inte lätt att få telefonen att fokusera där vi ville ha det.

Porträtt tagna i dagsljus hade bra edge detection och Galaxy M10s kan du välja den nivå av oskärpa innan du tar bilden. I svagt ljus, produktionen var inte vass och grynig för vår smak. Selfies har försköning aktiverar som standard och är tillräckligt bra för priset, men vi märkte prestanda dopp i svagt ljus. Video inspelning maxes ut på 1080p för den primära liksom selfie shooter. Det saknar stabilisering vilket resulterade i skakiga tagningar.

Dom

Galaxy M10s lanserades på Rs. 8,999 i Indien och det är bland det fåtal smartphones som erbjuder en AMOLED-skärm i den här prisklassen. Vi tycker att det har en tydlig display och är relativt lätt samtidigt som levererar bra batteritid. Den medföljande snabbladdare kan youtop smartphone upp snabbt. Detta är saker som kommer att imponera på köpare som vill ha en enkel, modern och prisvärd smartphone.

Dock, konkurrensen är brutal och Galaxy M10s inte har mycket att erbjuda i form av prestanda. Exynos-processor är bara bra för enkla uppgifter; kasta något tungt och det gör att snubbla. Samsung måste också lägga lite mer arbete på kamerorna om man vill dominera detta segment. Vi behöver inte massor av extra kameror, men att förbättra prestanda i svagt ljus och att stöta upp det fokus snabba med uppdateringar till programvaran skulle hjälpa Galaxy M10s oerhört.

Om du letar specifikt efter en Samsung-enhet på en budget, Galaxy M10s kommer att göra fint. Men, du bör också överväga alternativ som Realme 5 (Översyn) eller Redmi Not 7S (Recension) på denna prisnivå. Om du värdet batteritid, då kan du överväga att Samsung Galaxy M30 (Recension).